Australiens största kryptobörs tar bort Bitcoin

Australiens största kryptobörs tar bort Bitcoin SV (BSV)

Den största Aussie-kryptovalutabörsen Independent Reserve avnoterar Bitcoin SV (BSV) och alla relaterade handelspar.

På onsdag tillkännagav det australiensiska företaget att handeln Bitcoin Era med kryptovalutan kommer att sluta klockan 14 AEDT den 28 mars och alla öppna order kommer automatiskt att annulleras efter det.

“Mot bakgrund av de senaste händelserna och feedback från samhället kommer Bitcoin SV (BSV) och relaterade handelspar att tas bort,” meddelade börsen.

Independent Reserve ger sina användare sex månader på sig att dra tillbaka sina BSV-tokens. IT tillade att de som gör uttagsbegäranden efter respitperioden kan få förseningar och ådra sig ytterligare avgifter.

BSV och Satoshi Nakamoto

  • BSV, som står för Bitcoin Satoshi Vision, skapades 2018 som en gaffel av Bitcoin Cash (BCH).
  • Rothschild Investment ökar GBTC-insatsen, Grayscale lägger till 1,1 miljarder dollar i BTC på två veckor
  • Över $ 150 miljarder utplånas från kryptomarknader, men ingen stor sak, säger analytiker
  • Europeiska kommissionen, ECB för att ta itu med möjliga utmaningar med den digitala euron

Myntets anhängare hävdar att BSV: s billigare transaktionsavgifter stämmer överens med Bitcoin (BTC) -skaparen Satoshi Nakamotos ursprungliga vision för flaggskeppskryptovalutan.

Datavetare Craig Wright, som påstår sig vara den pseudonyma skaparen av Bitcoin, är skaparen av BSV-token.

Avnotering av andra kryptobörser

Independent Reserve är den senaste kryptobörsen som tar bort altcoin. År 2019 beslutade Binance, den största Bitcoin-utbytet i volym, också att avnotera BSV, med hänvisning till att myntet inte uppfyllde höga krav.

”På Binance granskar vi regelbundet varje digital tillgång som vi listar för att säkerställa att den fortsätter att uppfylla den höga standard som vi förväntar oss. När ett mynt eller token inte längre uppfyller denna standard eller när branschen förändras gör vi en mer ingående granskning och tar eventuellt bort den. Vi tror att detta bäst skyddar alla våra användare, säger Binance i ett uttalande.

Avnoteringen inträffade särskilt dagar efter att Binance VD Changpeng Zhao (CZ) varnade för att dra ut kontakten på kryptovalutan som svar på att Wright angrep Twitter-användare som anklagar honom för att felaktigt påstå sig vara Satoshi Nakamoto.

Efter Binances flytt bestämde andra kryptobörser att ta bort, neka eller försena åtkomst till BSV. Dessa inkluderar San Francisco-baserade kryptobörs Kraken, som citerade att teamet bakom BSV är engagerat i beteenden som det anser vara antietiskt.

“Det började med bedrägliga anspråk, eskalerade till hot och rättsliga åtgärder, med BSV-teamet stämmer ett antal människor som talar emot dem”, sa Kraken. ”Denna aggression kommer inte att bestå. Tillsammans med andra uppstående medlemmar i samhället och i samråd med mer än 70 000 Kraken-användare har vi beslutat att ta bort Bitcoin SV. ”